Húsvét Kefiréknél

Húsvét Kefiréknél

Alig pár nappal vagyunk túl a húsvéti ünnepeken, amit ki-ki a saját szokása szerint ünnepelt. Volt, aki tojást festett, lakást dekorált, vagy locsolkodni ment, és volt olyan is, aki inkább elmenekült az ünnepi felhajtás elől.

Kecskés Tibor, Kefir húsvét vasárnap két helyszínen, Dunaújvárosban és Győrben lépett fel, így ünnepelt rajongóival közösen.

A két fellépés között Kefirt a húsvéti szokásairól faggattuk.

- Gyermekkoromban sokkal nagyobb hagyománya volt a húsvétnak, mint napjainkban. Akkoriban a szüleim ünneplőbe öltöztettek, és édesapámmal végigjártuk Miskolcon az ismerősöket, hogy meglocsoljuk őket. Piros tojást, csokit, pénzt kaptam, aminek gyermekként nagyon örültem. Manapság már Budapesten élünk, elmaradtak a régi szokások. Már nem járok Miskolcra locsolni, csak az édesanyámat, a nővéremet és a keresztlányomat locsolom meg. No, meg természetesen Erikát, a kedvesemet, akit hétfőn reggel szódás szifonnal, vagy egy pohár vízzel kiöntök az ágyból - meséli az énekes nevetve.

Szoktál locsolóverset mondani?

- Természetesen. Mindig van valami a tarsolyomban.

Mennyire tartjátok a húsvéti szokásokat?

- Erika vallásos, ő jobban tartja a hagyományokat. Böjtöl, feldíszíti az otthonunkat, tojást fest. Én inkább csak élvezem az egészet. Böjtölni egyáltalán nem szoktam. A sonkát nagyon kedvelem, így azt nem csak húsvétkor fogyasztjuk, de természetesen ilyenkor nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Általában valamilyen salátát eszünk hozzá, tojással nem igazán szeretem.

Legközelebb hol találkozhatnak veled a rajongóid, ahol még faggathatnak téged a szokásaidról vagy bármi másról?

- Jövő szombaton, Budapesten zenélünk élőben a Retro Tavasz Ünnepen, az Iskola nevű szórakozóhelyen. A V-Tech zenekaron kívül fellép majd a Happy Gang, a Kozmix, Csordás Tibi és Bereczki Zoli is. Jómagam a házigazda szerepét is betöltöm. Mindenkit szeretettel várok a rendezvényre!

Szólj hozzá!